ING Constructii Civile

Noul format al DVD-urilor pentru XBOX 360 - XGD3!


Xbox Game Disc 3 (prescurtat XGD3) reprezinta o noua structura a DVD-urilor pe care vin jocurile pentru Xbox 360. Aceasta pare sa aduca cu sine si o serie de masuri impotriva celor care ruleaza back-up-uri pe consolele celor de la Microsoft. Totul se intampla la doar cateva luni dupa introducerea AP 2.5 (Anti-Piracy 2.5), metoda prin care gigantul din Seattle verifica daca un disc este original sau nu.

Cert este ca Microsoft recurge la aceasta modificare datorita capacitatii limitate a DVD-urilor dual layer. Astfel, fiecare disc va capata 1 GB de spatiu aditional rezultat, conform zvonurilor, din eliminarea padding-ului sau a unor metode de protectie vechi. Un program beta a fost deja lansat pentru cativa utilizatori din SUA. Cei inscrisi au primit un DVD in format XGD3 cu Halo Reach. Din informatiile disponibile la momentul actual se pare ca acesta contine o noua versiune de dashboard care reflashuieste DVD-ROM-urile din console cu firmware-ul din fabrica.


Acest nou standard va fi lansat spre sfarsitul lunii aprilie, inceputul lui mai 2011. Recomandare pentru cei ce ruleaza back-up-uri: nu updatati dashboardul si asteptati un nou firmware.


Share/Bookmark


0 comentarii :

Trimiteți un comentariu